Max is jarig | Dag 1: Feest

L&M-Grote gebarenboek-Gebaarvandedag62

Gebaar van de dag
Nodig: A4 Poster FEEST, Slinger met vlaggetjes.

Hang de slinger op en laat zien dat je pink en je duim de touwtjes zijn. Je hand is het vlaggetje. Dat is het gebaar voor FEEST: Strek je pinken en duimen en beweeg je handen dan met een boogje naar buiten. Hang de A4 poster op het bord.

Oefeningen

148,1

Lotte en Max poppen

Lotte is jarig. Haar stoel is versierd met slingers en ballonnen. Lotte krijgt een feesthoed op. Max zingt voor haar (samen met de kinderen) en geeft haar een cadeautje.

Lotte en Max poppen
148,3

Gesprek: Woordweb
Nodig: Groot vel papier, gebarenkaart FEEST, stift

Woordweb FEEST: Neem een groot vel papier. Plak in het midden de gebarenkaart FEEST. Vraag de kinderen te bedenken wat er allemaal bij een feest hoort. Herhaal hierbij het gebaar FEEST. Ook kan je bespreken welke soorten feesten er allemaal zijn (verjaardag, suikerfeest, geboorte, kerst, pasen, zwemdiploma etc..). Schrijf deze woorden rond de gebarenkaart. Ja kan het woordweb ook eenvoudiger maken door plaatjes van verschillende soorten feesten en feestattributen te printen. Bespreek deze plaatjes en plak ze op.

Gesprek
148,2

Drama | ervaring
Nodig: Feestkleren, ballonnen, slingers, neptaart, nepcadeaus.

Maak van de poppenhoek een feesthoek met allerlei attributen die bij feest horen. De kinderen kunnen hier hun eigen feestje organiseren.

Drama
15 memory

Taal: Stempelen
Nodig: Werkblad nr. 3.1

Stempel het woord ’FEEST’.

Taal