Max is jarig | Dag 2: Slinger

L&M-Grote gebarenboek-Gebaarvandedag63

Gebaar van de dag
Nodig: A4 poster SLINGER, slinger

Gebruik bij voorkeur zo’n klassieke harmonica-slinger, die je uit kunt trekken, waardoor er figuren zichtbaar worden. Volg met je handen de vorm van de slinger. Dat is het gebaar voor SLINGER: Hou je vingers gebogen en beweeg dan met wat boogjes opzij. Kunnen de kinderen het nadoen? Hang de A4 poster op.

Oefeningen

149,1

Gesprek
Nodig: Verschillende slingers met duidelijk zichtbaar verschillende lengtes

Zet een doos met de slingers in het midden van de kring. Vraag een kind een slinger uit de doos te halen, bewonder de slinger en benoem of het een lange of korte slinger is. Laat zo alle slingers uit de doos halen. Vraag de kinderen welke slinger het langst en welke het kortst is. Hoe kan je dat meten? Laat de kinderen dit zelf ontdekken (door de slingers naast elkaar op te hangen en dan te kijken welke het kortst/langst is).

Gesprek
149.2

Knutselen: Slinger maken
Nodig: Werkblad nr. 3.2 , kleurpotloden, schaar, touw

Kopieer de slingers op stevig wit papier. Geef de kinderen een aantal bladen met de slingers erop. De kinderen mogen deze slingers mooi inkleuren met kleurpotlood. Knip de slingers vervolgens uit, vouw ze rond een touwtje en versier de klas met de mooie Lotte en Max slinger.

Tip!: je kan ook een slinger maken van de gebarenposters.

knutselen